Radio 90 Hit

radio90hit.net

Current track

Title

Artist

Current show

Night Shift

00:00 06:00

Current show

Night Shift

00:00 06:00

Background

Dj Bobo

Written by on 26 ianuarie 2020

Peter René Baumann s-a născut în Kölliken, Elveția în 1968, avandu-l ca tată pe italianul Luigi Cipriano și mama elvețianca Ruth Baumann. Inițial, Baumann visa să lucreze în domeniile cofetăriei și brutăriei.  Totuși, acest lucru nu a durat mult, în timp ce dorința sa de dans s-a suprapus cu dezvoltarea breakdance-ului după absolvirea liceului. Participand la numeroase concursuri de dans, René a reușit să se claseze în primii 10 clasati ai concursului german de dans „Disco Kings” cu stilul său de dans acrobatic.

Baumann si-a inceput cariera de DJ  in 1985, dupa mai putin de un an participand la campionatele elvetiene de Dj-ing A continuat sa lucreze ca rezident in cluburi ca Don Paco sau Hazyland, ambele in Elvetia, unde acumuleaza experienta si decide sa isi produca singur muzica. Prima lui piesa, „I Love You” se lanseaza la finele anului 1989 cand inca lucreaza ca DJ dar se concentreaza pe viitoarele sale productii. In 1991, DJ BoBo lanseaza alte doua piese, „Ladies in the House” si „Let’s Groove On”.

René castiga notorietate internationala odata cu lansarea la nivel european a hit-ului „Somebody Dance with Me” in Noiembrie 1992. Cu un refren usor de tinut minte interpretat de Emel Aykanat precum si partea de rap interpretat de el insusi, castiga prima pozitie in clasamentele din Elvetia si Suedia, in timp ce in numeroase tari europene, inclusiv Germania ajunge pe locul 5. „Somebody Dance with Me” este certificat cu aur in Germania pentru vanzarea a peste 250,000 unitati. Al doilea succes, „Keep on Dancing„, urmand aceeasi reteta, ajunge in primele 5 in Germania, si in primele 10 in alte tari europene Si acesta se vinde in 250,000 de exemplare in Germania Mult ravnitul album, Dance with Me apare abia in Octombrie 1993 ramanand in clasamente vreme indelungata , urmat fiind de single-ul „Take Control„, de pe albumul de debut, certificat iarasi cu aur pentru vanzari in Germania si intrand in top 20 in clasamentele europene. Desi DJ BoBo parea ca s-a distantat de hit-urile minune, apare „Everybody„, in vara lui 1994, urcand pe secunda pozitie in Germania si primind platina pentru vanzarea a 500,000 de copii. „Everybody” este diferit ca structura fata de single-urileanterioare, indepartandu-se de house spre un stil hip-house cu voci feminine pe refren si strofele de rap interpretate de René.

In toamna anului de gratie 1994, al doilea album de studio There Is a Party vede lumina reflectoarelor. In timp ce in Elvetia ajunge pe locul 4 si primeste platina pentru 500.000 de unitati vandute,in Germania intra in top 10, unde stationeaza 26 de saptamani reusind aurul pentru 250,000 de exemplare vandute Primul single  de pe album, „Let the Dream Come True” ating prima pozitie a clasamentelor in Elvetia precum si locul 5 in Germania, unde primeste din nou discul de aur  Cel de-al doilea extras pe single,”Love Is All Around” intra in primele 20 in clasamentele din Elvetia, Austria, Belgia, Suedia si Norvegia, iar in Germania primeste al saselea disc de platina consecutiv. In plin sucess, in 1995, DJ BoBo reprezinta Elvetia in competitia World Music Awards la Monaco cu piesa „Everybody” unde este desemnat „Cel Mai Bine Vandut Artist Elvetian din Lume al Anului”

In vara anului 1995, DJ BoBo pleacă în turneu prin Asia urmat de un altul în Australia,iar spre final de an pe continentul european în fața a 400 000 spectatori.

Odată cu lansarea albumului World in Motion în Septembrie 1996, Dj Bobo nu numai că dă dovadă de o prezență constantă în clasamente, dar chiar depășește toate recordurile anterioare. Ăn doar 3 saptămâni ajunge pe locul 1 ăn Germania, lucru răsplătit cu discul de platină. În Elveția albumul urcă direct pe prima poziție și primește de două ori disucl de platină, rămânând în top 40 al tuturor timpurilor după nu mai bine de 67 de săptămâni ăn clasamente.

În  1997, DJ BoBo primește cel de-al treilea premiu WMA la categoria Cel mai bine vândut artist elvețian al anului, interpretând piesa  „Respect Yourself”.

Continuă să caștige numeroase premii și are succes în turneele sale.

Albumul cu numărul 6, Level 6 este lansat la apă în Octombrie 1999.

În primăvara anului 2000 primește al șaselea trofeu consecutiv WMA pentru Cel mai bine vândut artist al anului în Elveția.

René î Axel Breitung managed to complete DJ BoBo’s next album Planet Colors within a period of seven months which they released on 5 February 2001. The first single „What a Feeling” featuring Irene Cara from this album, which was the cover version of her original hit Flashdance… What a Feeling, peaked at No.2 in Switzerland, No.11 in Austria, and in Germany it peaked at No.3.[24][25] Two other singles were followed „Hard to Say I’m Sorry” and „Colors of Life”. His tour „Planet Colors-The Show” was a big hit by more than a million spectators within Europe.

As a way of celebrating his 10-year anniversary in the music business, René made the cover version of Kool and the Gang‘s „Celebration”, reviving it with modern instrumentation. The single was to represent his collection album consisting of previous hits, which he also entitled Celebration. The album Celebration, released in April 2002, comprised the previous hits all of which were re-recorded featuring mostly German renowned artists such as No Angels on „Where is Your Love”, Melanie Thornton on „Love of My Life”, Emilia on „Everybody” and A Touch of Class on „Together”. Besides DJ BoBo being Switzerland’s Best Selling Recording Artist at the World Music Awards in 2002 for the seventh time, in 2002, René and Axel Breitung were recognized as „Best Producers of 2001” at Echo awards for being the most-talented musical team.[26]

DJ BoBo (far left) performing „Vampires Are Alive” in the ESC 2007 semi-final

On 11 October 2006 DJ BoBo announced in a press conference that he had applied to represent Switzerland at the Eurovision Song Contest 2007.[21]


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Continue reading